четвъртък, 7 януари 2016 г.

Лудостта на русофила






Има един блогър, чието мнение първоначално уважавах и не ми пречеше, че е русофил, защото винаги съм гледал на фактите без партийно наклонение. Но вече две години този човек изсипва невероятни глупости в Интернет, с което логично спечели презрението ми. От скука ли, от липса на идеи ли, не знам. Обаче какви бъркочи забърква! Няколко пъти строши собствения си рекорд по долна и мръсна пропаганда, отричаща всеизвестни неща.

Първо опита да ни излъже, че в западна Европа е забранено носенето на кръст, демек мачкали християнството. Всеки може да го провери като пусне произволен спортен канал - половината спортисти нося кръстчета и никой не им прави проблем. Дори само това е достатъчно, за да ви покаже колко ниско пада въпросният човек в лъжите си. Има и още.

Твърдеше, че в западна Европа хората масово ядат себеподобни, т.е. човекоядството е на мода. Естествено, не обясни откъде намират човешко месо, за да го пуснат по магазините.




Вече разбирате колко е болна неговата фантазия. Като прибавим симпатиите му към Путин, логично е да предположим, че живее в България или Русия. Но не! Той живее в ''прогнилия Запад'', по-точно в Норвегия. На такива путлеристи задавам простия въпрос: защо бяга на запад, а не отидат при Тате Путин? Веднъж опитаха да ми обяснят, че в Русия било прекалено студено. И таз добра! В Норвегия да не е горещо? Явно не е това причината. Чисто и просто зомбираният човек сам не вярва на собствение си твърдения. Даже по-лошо: той не осъзнава колко са безумни.




Последната мозъчна мастурбация на описвания блогър направо утрепа рибата. Позволява си да прави разбор на ''Междузвездна война''. Това е любимият ми филм и не можах да остана безучастен.

Според него Джордж Лукас е расист, но неосъзнат - явно смята за глупак прочутия режисьор и сценарист, създал най-великия филм, който може да бъде сравняван единствено със самото създаване на киното. И това заради репликата ''Анакин е роден джедай''. Внушението било, че джедаите са висши хора, а останалите - маловажни, втора ръка.

Колко луд трябва да е човек за да намери расизъм в тази реплика? По същата логика би трябвало да открием расизъм и във факта, че едни хора се раждат по-красиви, други по-умни, трети по-силни, четвърти по-бързи ... Та нали това е реалността! Всеки човек притежава някакви способности и го бива в дадена област повече от другите. Кое му е ненормалното, кое му е лошото? Заради същото се радваме, че светът е разнообразен.

Още по-странно е, когато подобни абсурдни обвинения идват от изявен расист. Този блогър многокрано е афиширал омразата си към всичко, което не е ''бяло и русо''. Представете си, точно той да говори за расизъм!

Има и други противоречия. Русия била пример за свободата на словото, нищо че са пострадали абсолютно всички журналисти, изрекли критика към Путин. Този блогър определя и себе си като привърженик на свободата, което хич не му пречи да разправя, че трябва да бъдат забранени всички публикации срещу Русия, а авторите им - изпратени по лагери като Белене. Ех, свобода!

В разбора на ''Междузвездна война'' лудият русофил вижда и други неща. Сънува намеса на ЦРУ - така и не схванах защо. Империята не изпълнявала предназначението си: да представи Хитлеристка Германия. Тук направо паднах! От какъв зор трябва да илюстрира точно това? Защо русофилите свързват всичко с Втората световна война? Толкова ли са ограничени?

Лукас казва, че идеята за Империята е дошла от Хитлеристка Германия, но това не означава, че е искал да я пресъздаде. Глупаво е да се търсят прилики, но пък е удобно да представят американците като фашисти - тази идиотщина е модерна напоследък. Все едно да твърдиш, че създателят на ''Star Wars'' е лъжец, защото Хитлер не е имал светлинен меч, а нацистите не са разполагали с космически кораби. По същия начин Джордж Лукас е взел мотиви от източните бойни изкуства, но това не означава, че разказва китайска приказка.

Сега остава някой да го обяви за плагиат и направо ще се скъсам от смях. Нали знаете: малките недооценени душици винаги сънуват, че са ''откраднали'' идеите им. По друг начин не могат да се сравняват с по-големите и прочутите. Сигурно на това му викат ''да четеш между редовете, да виждаш невидимото'' и т.н.

Направо ми е любимо някой да критикува хора, на които не може да стъпи на малкия пръст.

Ало, чиче! Целият китайски народ не е способен да произведе толкова хляб, колкото трябва да изядеш, за да настигнеш Джордж Лукас. Примири се: той е по-висш човек и никога няма да му бъдеш равен. Доказал се е. А ти умееш само да лъжеш.


               Какъв поглед, а? Жив Хитлер! :)))

                                                                 


Божке, единият е по-нисък!

1 коментар:

  1. СВЯТ ШАРЕН-ХОРА РАЗНИ.НЕ ВЯРВАШ,ЧЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА И МОЖЕ ЕДНАКВО ДА РАЗБИРАТ И ВЪЗПРИЕМАТ ЖИВОТА.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРА ЗАПОЧНАТ ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН ДА ПРИЕМАТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ СА ТЕЗИ,КОИТО ИСКАТ И МОГАТ ДА Я ПОДОБРЯТ/ПРОМЕНЯТ/.ХОРА С ЕДНАКВИ УБЕЖДЕНИЯ,СЪБРАНИ В ЕДИН СЪЮЗ/ОРГАНИЗАЦИЯ/ МОГАТ ДА ПОЕМАТ В ЕДНА ПОСОКА...ДАНО СА РАЗБРАЛИ КОЯ Е ПРАВИЛНАТА,ДОБРАТА,ТОЧНАТА...

    ОтговорИзтриване