неделя, 1 януари 2017 г.

Писна ми от мигранти!





Всички държави показаха, че държат повече на собствените си народи, отколкото на чуждите. САЩ още преди години затегнаха пропускателния режим и хич не им пука, че вече не ги смятат за най-свободната държава. Канадците само преди няколко дни обясниха на мигрантите, че или ще се примирят със свинското по столовите, или ще си събират багажа. В Европа отдавна строят огради и стрелят на месо. Единствено в България все още слушаме за толерантност. Пардон, за още тонове толерантност към тази, която вече дадохме.




На българските държавници бих препоръчал да чуят Ерна Солберг, министър-председател на Норвегия.




Тя в прав текст заяви на мигрантите: ако не работят, не могат да разчитат на помощи. Въобще да не очакват, че нейният народ ще ги издържа. Ама той не искал да работи, понеже продавали свинско месо в някакъв ресторант. Окей, негов проблем. Да си заминава или да умира от глад! Друг не пускал жена си, уж заради мюсюлманските традиции, а всъщност защото го е страх да не разбере какво е свобода. Тогава да стоят гладни! И като откраднат, щото нямали пари, полицията ще ги арестува и принудително ще ги върне на мястото, откъдето са дошли.

Да,  ще посоча и Русия. Там отдавна показаха как се процедира с мигранти - под строй, ръцете на тила и право в лагера, а оттам няма излизане без  разрешение. Не като в Харманли да крещят, мятат камъни и прочие простотии, пък полицията - безпомощна.

Няма място за спор. Ако не научим мигрантите на ред, ще се наложи  ние да напуснем собствената си Родина. Няма нито един политик, когото бих слушал, ако опитва да ме убеди, че "трябва да търпя". Щом мигрантите се държат като животни, значи мястото им е в клетка/лагер. Никой не е против мирните граждани. Нека бъдат такива и проблемът приключва. Полицията няма да сложи белезници на безобиден човек - такива неща се случват само в поръчковите злонамерени публикации. Ако някой е арестуван, значи е имало защо.

Ето какво се случва, когато злоупотребяват с толерантността .Aко овчедушието ... пардон, толерантността продължaва, ще стане по-лошо:

Руснаците отмъстиха брутално за изнасилената от мигранти 13-годишна ученичка
Който има дъщеря, ще разбере ...

Арестуваха над сто мигранти на Нова година в Кьолн
Трафикантите задръстиха Сърбия с мигранти
48 мигранти са задържани в Русе



2 коментара:

  1. Конфликтът в Сирия предизвика струпване на 2-3млн. хора.Ежедневно малки части от тях,напускат лагерите и се насочват към Европа.В резултат на външната политика на България,съвсем малко от тях,се насочват към българската граница.Охраната на границата беше усилена и с международни сили. Както всеки конфликт той има начало,развитие и край.В началото това е достатъчна и добра мярка.Тези хора са пренебрежително малко.По националистически и расистки подбуди се прави опит за насаждане на омраза и ксенофобия.Средствата за издръжка са разход и се отчита.Средствата за издръжка за Турция се пренебрегват.Развитието може да се случи в две посоки.Или ще се прекрати войната и тези хора ще се върнат,или ще продължи и в един момент те ще тръгнат към Европа.Този вариант е лош за Европа и България.При него възпиращите средства се обезсмислят.Националния интерес на България изисква,да се продължат усилията за политическо решение на конфликта за спиране на войната.Всичко друго е национализъм,расизъм,злоба и човеконенавист.Трябва да се достигне до третия етап и обстановката в Европа и Света да се нормализира.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. "Малки части"? Достатъчно са да създадат цяла държава. Интересно на кое ли викаш "големи части"?

      Естествено, че към България ще се насочат по-малко, отколкото към другите - все пак сме малка държава. Но ти ги наричаш "пренебрежително малко". Да ти напомням ли какво направиха в Харманли? И един е достатъчен, за да краде и изнасилва жени. Ама след като не е твоята съпруга или дъщеря, минава за "допустима жертва". Много грозно и нечовешко е да се разсъждава по този начин.

      Не съм казал да спрат усилията за решаване на конфликта. Нека продължат! Но през това време мигрантите трябва да спазват определени правила. Не ако пожелаят. Длъжни са! Това не е расизъм. Ако не си съгласен, бих попитал защо не им прехвърлиш цялото си имущество, особено имотите - за да ги ползват до решаването на конфликта. Вече не ти харесва, нали? Значи твоят коментар предлага размиване на проблема и тайно се надяваш други да са пострадалите от грабежи и изнасилвания.

      Около теб няма ли жени - майка, съпруга, сестра, дъщеря? Не те ли притеснява какво може да им се случи, когато минават примерно през Лъвов мост /ако си софиянец/? Или стоиш само зад компютъра и не знаеш как са плъзнали мигрантите и какви простотии правят? Като Юлиана Дончева преди години: "О, не знаех, че има заплати по 300лв". Това е проблемът - някои хора говорят без да знаят.

      Изтриване